Leírás és Paraméterek
AVX Bronze Blend (50/50)
Javasolt pörkölési szint: közepes - sötét
Ízvilág: Étcsokoládé, pörkölt mogyoró és kakaó.
Összetevők: 50 % Arabica és 50 % Robusta:
- 30 % - Brazil Mogiana, 20 % - Colombia Supremo, 50 % - India Robusta Kappi Royale
Bronze blendünk megalkotásánál a célunk egy mindenkinek szóló, állandó ízvilágú kávékeverék megalkotása volt a cél. Az elsődleges célközönség a kedvező ár-érték arányú kávékeverékeket kereső kávézók, akiknek fogyasztói első sorban a klasszikus ízű kávékat kedvelik. Azonban nem szeretnék, ha a kávé csak a koffeinről és a mindent elfedő keserű, égett gumi ízről szólna. Ezért is került bele a keverékbe 20 % arányban a Colombia Supremo. Utóbbi ellensúlyozza a két másik összetevő karakterességét, jól funkcionál a kölünböző kávékeverékekben "összekötő"-kávéként, némi édességet adva a keveréknek.
A blend erősen testes, köszönhetően Brazil Mogiana-nak, amely sötétre pörkölve kiváló testet képez. Rendkívül olajos, ami nagy mértékben hozzájárul a kávé testesség érzetéhez. Ezt egészíti ki a keverék másik felét adó India Robusta Kappi Royale, amely egy erősen testes és karakteres ízű összetevő. Nem az volt a célunk, hogy ez a kávé csak a koffeinről szóljon, azonban az utóbbi összetevő gondoskodik a reggeli ébredések sikerességéről is, amennyiben ez (is) a cél.
Sokan megijednek a robuszta (már a keverék szótól is) kifejezéstől. Hiszen általában az alacsonyan termő, silány minőségű, égett gumi, föld ízű kávékat takar magában. Melyeknek nem csak az íze kellemetlen, hanem rossz közérzetet is okozhatnak. Igyekeztünk a keveréket nem ilyen összetevővel tönkretenni, ezért használjuk ezt az Indiából származó robustát. Az elfogyasztása során nem tapasztaltunk semmilyen negatívumot. Sok versenytársunk is előszeretettel használja ezt a kávét keverékeibe, pozitív tulajdonságai miatt.
Karakteres, átütő íze miatt a tej sem fedi el a jellegét. Így ideális tejes italként szolgálva sem jellemző rá a napraforgó, sem jellegtelen tejcsokoládé íz.
Kedvező ár-érték aránya miatt jó választás lehet kávézók számára, akik egy minden italban jól funkcionáló keveréket keresnek. Mely megadja a karakteres ízt és a fogyasztóktól elvárt koffein-löketet is, az ízvilágot érintő kompromisszum nélkül.
Elkészítésnél az 1:1,5 arányt javasoljuk eszpresszó esetén. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy 10 grammnyi kávéőrleményből 15 gramm a csészébe lefolyó mennyiség. Hőfokot tekintve nem érdemes 90 fok fölé menni, mivel a robusta hajlamos a "megégésre". A lefolyási időt pedig érdemes 30 és 40 másodperc között tartani.
Ez a termék nyers kávé, csak pörkölést követően használható fel. Az elkészült pörkölt kávét leőrölve, annak főzeteként fogyasztható!
Leírás
AVX Bronze Blend (50/50)
Javasolt pörkölési szint: közepes - sötét
Ízvilág: Étcsokoládé, pörkölt mogyoró és kakaó.
Összetevők: 50 % Arabica és 50 % Robusta:
- 30 % - Brazil Mogiana, 20 % - Colombia Supremo, 50 % - India Robusta Kappi Royale
Bronze blendünk megalkotásánál a célunk egy mindenkinek szóló, állandó ízvilágú kávékeverék megalkotása volt a cél. Az elsődleges célközönség a kedvező ár-érték arányú kávékeverékeket kereső kávézók, akiknek fogyasztói első sorban a klasszikus ízű kávékat kedvelik. Azonban nem szeretnék, ha a kávé csak a koffeinről és a mindent elfedő keserű, égett gumi ízről szólna. Ezért is került bele a keverékbe 20 % arányban a Colombia Supremo. Utóbbi ellensúlyozza a két másik összetevő karakterességét, jól funkcionál a kölünböző kávékeverékekben "összekötő"-kávéként, némi édességet adva a keveréknek.
A blend erősen testes, köszönhetően Brazil Mogiana-nak, amely sötétre pörkölve kiváló testet képez. Rendkívül olajos, ami nagy mértékben hozzájárul a kávé testesség érzetéhez. Ezt egészíti ki a keverék másik felét adó India Robusta Kappi Royale, amely egy erősen testes és karakteres ízű összetevő. Nem az volt a célunk, hogy ez a kávé csak a koffeinről szóljon, azonban az utóbbi összetevő gondoskodik a reggeli ébredések sikerességéről is, amennyiben ez (is) a cél.
Sokan megijednek a robuszta (már a keverék szótól is) kifejezéstől. Hiszen általában az alacsonyan termő, silány minőségű, égett gumi, föld ízű kávékat takar magában. Melyeknek nem csak az íze kellemetlen, hanem rossz közérzetet is okozhatnak. Igyekeztünk a keveréket nem ilyen összetevővel tönkretenni, ezért használjuk ezt az Indiából származó robustát. Az elfogyasztása során nem tapasztaltunk semmilyen negatívumot. Sok versenytársunk is előszeretettel használja ezt a kávét keverékeibe, pozitív tulajdonságai miatt.
Karakteres, átütő íze miatt a tej sem fedi el a jellegét. Így ideális tejes italként szolgálva sem jellemző rá a napraforgó, sem jellegtelen tejcsokoládé íz.
Kedvező ár-érték aránya miatt jó választás lehet kávézók számára, akik egy minden italban jól funkcionáló keveréket keresnek. Mely megadja a karakteres ízt és a fogyasztóktól elvárt koffein-löketet is, az ízvilágot érintő kompromisszum nélkül.
Elkészítésnél az 1:1,5 arányt javasoljuk eszpresszó esetén. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy 10 grammnyi kávéőrleményből 15 gramm a csészébe lefolyó mennyiség. Hőfokot tekintve nem érdemes 90 fok fölé menni, mivel a robusta hajlamos a "megégésre". A lefolyási időt pedig érdemes 30 és 40 másodperc között tartani.
Ez a termék nyers kávé, csak pörkölést követően használható fel. Az elkészült pörkölt kávét leőrölve, annak főzeteként fogyasztható!