Leírás és Paraméterek
Brazil Fazenda Miaki Yellow Bourbon
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/brazil-casa-da-crianca-fazenda-miaki/
Brazília Dél- és Latin-Amerika legnagyobb kiterjedésű országa. Párhuzamban ezzel kávé tekintetében is előkelő helyezést ér el, hiszen a világ össztermelésének körülbelül 50%-át itt állítják elő. Legnagyobb mennyiségben arabikát termesztenek, de szép számban találhatunk robuszta ültetvényeket is.
Megtalálható a kisbirtokosi termelési forma is, de többnyire a nagybirtokos termelés a jellemző. Hiszen az ország kávéit előszeretettel használják világszerte különböző kávékeverékekbe azok testessége és karakteres, csokoládés ízvilága miatt.
Előbbi termelési módnál kézzel történik a szüret, utóbbinál - ahol megengedik a terepviszonyok - viszont a gépi betakarítás a jellemző. Ez azért nem előnyös, mert így belekerülnek a tételbe a túlérett és éretlen szemek is, ezen kívül pedig a faágak, levelek stb.
Miaki farmjának nem véletlenül van japán csengése, hiszen a Miaki család Japánból származik. Először Parana régióban kezdtek el termelni, majd egy a 70-es években bekövetkezett fagykár következtében áttelepültek Cerrado de Minas Gerais régióba. Innen pedig délebbre, Cerrado régióba tették át a székhelyüket. Itt 1980-tól termesztenek kávét.
A Miaki farmon csak kézzel végzik a betakarítást, így ezen problémák előfordulásának a lehetősége a minimálisra csökken. Ebbe a LOT-ba csak Yellow Bourbon variáns került.
A tengerszint feletti magasság, a vulkanikus talaj és a variánsok összjátéka eredményeképpen egy testes, némileg gyümölcsös kávét kapunk (főként aszalt gyümölcsök és citrusok).
Továbbá megjelenik az édes íz is, hiszen a LOT-ot naturál / száraz és pulped naturál eljárással dolgozták fel. Ez a mód a legelterjedtebb Brazíliában, ráadásul Minas Gerais régió éghajlata kiváló ehhez.
Faj: 100% Arabica
Ország: Brazília
Régió: Minas Gerais
Tengerszint feletti magasság: 1.050 - 1.250 méter
Fajta: Yellow Bourbon
Pörkölési szint: közepes
Feldolgozási mód: Pulped natural
Ízjegyek: Mogyoró, tejcsokoládé és narancs.
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, automata kávéfőző és Phin
Leírás
Brazil Fazenda Miaki Yellow Bourbon
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/brazil-casa-da-crianca-fazenda-miaki/
Brazília Dél- és Latin-Amerika legnagyobb kiterjedésű országa. Párhuzamban ezzel kávé tekintetében is előkelő helyezést ér el, hiszen a világ össztermelésének körülbelül 50%-át itt állítják elő. Legnagyobb mennyiségben arabikát termesztenek, de szép számban találhatunk robuszta ültetvényeket is.
Megtalálható a kisbirtokosi termelési forma is, de többnyire a nagybirtokos termelés a jellemző. Hiszen az ország kávéit előszeretettel használják világszerte különböző kávékeverékekbe azok testessége és karakteres, csokoládés ízvilága miatt.
Előbbi termelési módnál kézzel történik a szüret, utóbbinál - ahol megengedik a terepviszonyok - viszont a gépi betakarítás a jellemző. Ez azért nem előnyös, mert így belekerülnek a tételbe a túlérett és éretlen szemek is, ezen kívül pedig a faágak, levelek stb.
Miaki farmjának nem véletlenül van japán csengése, hiszen a Miaki család Japánból származik. Először Parana régióban kezdtek el termelni, majd egy a 70-es években bekövetkezett fagykár következtében áttelepültek Cerrado de Minas Gerais régióba. Innen pedig délebbre, Cerrado régióba tették át a székhelyüket. Itt 1980-tól termesztenek kávét.
A Miaki farmon csak kézzel végzik a betakarítást, így ezen problémák előfordulásának a lehetősége a minimálisra csökken. Ebbe a LOT-ba csak Yellow Bourbon variáns került.
A tengerszint feletti magasság, a vulkanikus talaj és a variánsok összjátéka eredményeképpen egy testes, némileg gyümölcsös kávét kapunk (főként aszalt gyümölcsök és citrusok).
Továbbá megjelenik az édes íz is, hiszen a LOT-ot naturál / száraz és pulped naturál eljárással dolgozták fel. Ez a mód a legelterjedtebb Brazíliában, ráadásul Minas Gerais régió éghajlata kiváló ehhez.
Faj: 100% Arabica
Ország: Brazília
Régió: Minas Gerais
Tengerszint feletti magasság: 1.050 - 1.250 méter
Fajta: Yellow Bourbon
Pörkölési szint: közepes
Feldolgozási mód: Pulped natural
Ízjegyek: Mogyoró, tejcsokoládé és narancs.
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, automata kávéfőző és Phin