Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.990 Ft
Menny.:db

Ethiopia Guji Tero Natural Pörkölt kávé 125g-V

Mennyiségi kedvezmény
2 db felett
1.790 Ft / db
Cikkszám: 004F4
Gyártó: AVX
Elérhetőség: 3 db raktáron
Várható szállítás: 2024. november 26.
Szállítási díj: 1.590 Ft
Nem értékelt
Amennyiben kérdése van, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal!
1.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Ethiopia Guji Tero Natural
Guji az etiópiai Oromia régió egyik zónája. Guji nevét az orom nép törzséről kapta. Gujit délen Borena, nyugaton a Déli Nemzetek, Nemzetiségek és Népek Régiója, északon a Ganale Dorya folyó határolja, amely elválasztja Bale-től, és keleten a Szomália régió.
A Tero mosóállomás 12 szabványos fermentációs tartállyal rendelkezik, és betartja a nemzetközi kávémosási és -készítési szabályokat és eljárásokat. A kávét több mint 280 szárítóágyon szárítják, mindegyiket kóddal jelölve a feldolgozás állapotának nyomon követésére. A vörös cseresznyét pépesítés előtt szedik és frissen válogatják. A túlérett és alulérett babot a feldolgozás előtt kézzel válogatják és szétválasztják. A válogatott cseresznyét pépesítik, és hagyják természetes erjedést. Az erjesztett kávét tiszta folyó vízzel mossuk.
Összefoglalva:
FAJ: 100% ARABICA
Ország: Etiópia
Régió: Tero
Tengerszint feletti magasság: 1900 méter
Fajta: 
Pörkölési szint: Világos 
Feldolgozási mód: Száraz
Ízjegyek: Komplex, gyümölcsös. A florális ízjegyek dominálnak, némi őszibarak, fekete tea .
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, filter

Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:282mg/dl --- CGA<500mg/dl
Naponta legfeljebb -- 8--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.

A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter

Kávék koffeintartalma:

A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.

Típustól függően 300-500mg/dl

Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl

A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl

Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.

A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:

17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.

A mennyiséget a kávé színe határozta meg.

Klorogénsav tartalom mérése:

Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.

Kávé szín mérés

A kávé színe:121/100

A méréshez használt műszerek:

Tonino Color meter / Lighttells CM200

80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)

92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)

110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)

116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)

116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)

Leírás

Ethiopia Guji Tero Natural
Guji az etiópiai Oromia régió egyik zónája. Guji nevét az orom nép törzséről kapta. Gujit délen Borena, nyugaton a Déli Nemzetek, Nemzetiségek és Népek Régiója, északon a Ganale Dorya folyó határolja, amely elválasztja Bale-től, és keleten a Szomália régió.
A Tero mosóállomás 12 szabványos fermentációs tartállyal rendelkezik, és betartja a nemzetközi kávémosási és -készítési szabályokat és eljárásokat. A kávét több mint 280 szárítóágyon szárítják, mindegyiket kóddal jelölve a feldolgozás állapotának nyomon követésére. A vörös cseresznyét pépesítés előtt szedik és frissen válogatják. A túlérett és alulérett babot a feldolgozás előtt kézzel válogatják és szétválasztják. A válogatott cseresznyét pépesítik, és hagyják természetes erjedést. Az erjesztett kávét tiszta folyó vízzel mossuk.
Összefoglalva:
FAJ: 100% ARABICA
Ország: Etiópia
Régió: Tero
Tengerszint feletti magasság: 1900 méter
Fajta: 
Pörkölési szint: Világos 
Feldolgozási mód: Száraz
Ízjegyek: Komplex, gyümölcsös. A florális ízjegyek dominálnak, némi őszibarak, fekete tea .
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, filter

Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:282mg/dl --- CGA<500mg/dl
Naponta legfeljebb -- 8--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.

A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter

Kávék koffeintartalma:

A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.

Típustól függően 300-500mg/dl

Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl

A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl

Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.

A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:

17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.

A mennyiséget a kávé színe határozta meg.

Klorogénsav tartalom mérése:

Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.

Kávé szín mérés

A kávé színe:121/100

A méréshez használt műszerek:

Tonino Color meter / Lighttells CM200

80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)

92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)

110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)

116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)

116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére