Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
8.490 Ft
Menny.:db

Ethiopia washed Yirgacheffe GR2 Koke Nyerskávé 1000 g

Mennyiségi kedvezmény
3 db felett
7.990 Ft / db
Cikkszám: 148C2
Gyártó: AVX
Elérhetőség: 6 db raktáron
Várható szállítás: 2024. november 26.
Szállítási díj: 1.590 Ft
Nem értékelt
Amennyiben kérdése van, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal!
8.490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Ethiopia washed Yirgacheffe 
Etiópiát az arabika variáns szülőföldjeként tartják számon. Ebben az országban számos, a mai napig kategorizálatlan fajta is található, melyet gyűjtőkategóriaként, "Heirloom"-nak neveznek. A cserjék a vadonban "gondozatlanul" nevelkedtek, mielőtt befogták őket a termelésbe.
Ez és megannyi egyéb környezeti tényező járul ahhoz, hogy az etióp kávékat rendkívül komplex terményként tartják számon a világban. Ami nem alaptalan, hiszen a világ kávéállományával összehasonlítva 99%-al több fajta található meg itt. 
Ennek ellenére Etiópiánál nem csupán az export jelentős, hanem a belföldi fogyasztás is. A mindennapokat teljesen átitatja a kávékultúra. A 6,5 millió zsákos éves termelés fele belföldön kerül eladásra. A kávé készítés és fogyasztás egy ceremónia része, amely alkalmával összeül a család. A kávét hagyományosan egy serpenyőben pörkölik és egy különleges edényben, a "jebena"-ban készítik el, forró vízzel felöntve az őrleményt.
A legtöbb termelő kistermelőnek számít (akár csak néhány fája van), ez mellett jelen van egy-két nagyobb farm és természetesen a szövetkezetek. Utóbbiak azért fontosak, mert így a kisebb piaci szereplők nagyobb erővel tudják képviseltetni magukat.
A terményt a nagyobb farmok a saját feldolgozó-állomásukon dolgozzák fel, amíg a kisebb termelőknek marad a szövetkezet malma. Ez és ezen felül a mikroklíma, talaj és a variáns határozza meg az adott kávé ízjegyeit. Kávéik legtöbbjét naturál és mosott eljárással dolgozzák fel, azonban az utóbbi időben megjelent néhány "honey", vagyis mézes eljárással feldolgozott tétel is.
Yirgacheffe régióból számos különböző ízprofilú kávé érkezhet. A citrusostól a florálison át a fűszeresig akár.
Kávénk magasan terem és mosott eljárással lett feldolgozva. Ez a tétel meglehetősen komplex, melyben jelen van a citrusos savasság, florális ízjegyekkel, némi nugáttal kiegészítve. Textúráját tekintve meglehetősen testes kávéval van dolgunk.

Összefoglalva:
Faj: 100% Arabica
Ország: Etiópia
Régió: Yirgacheffe
Tengerszint feletti magasság: 1700 - 2200 méter
Fajta: Heirloom
Feldolgozási mód: Mosott, majd napon szárított

Leírás

Ethiopia washed Yirgacheffe 
Etiópiát az arabika variáns szülőföldjeként tartják számon. Ebben az országban számos, a mai napig kategorizálatlan fajta is található, melyet gyűjtőkategóriaként, "Heirloom"-nak neveznek. A cserjék a vadonban "gondozatlanul" nevelkedtek, mielőtt befogták őket a termelésbe.
Ez és megannyi egyéb környezeti tényező járul ahhoz, hogy az etióp kávékat rendkívül komplex terményként tartják számon a világban. Ami nem alaptalan, hiszen a világ kávéállományával összehasonlítva 99%-al több fajta található meg itt. 
Ennek ellenére Etiópiánál nem csupán az export jelentős, hanem a belföldi fogyasztás is. A mindennapokat teljesen átitatja a kávékultúra. A 6,5 millió zsákos éves termelés fele belföldön kerül eladásra. A kávé készítés és fogyasztás egy ceremónia része, amely alkalmával összeül a család. A kávét hagyományosan egy serpenyőben pörkölik és egy különleges edényben, a "jebena"-ban készítik el, forró vízzel felöntve az őrleményt.
A legtöbb termelő kistermelőnek számít (akár csak néhány fája van), ez mellett jelen van egy-két nagyobb farm és természetesen a szövetkezetek. Utóbbiak azért fontosak, mert így a kisebb piaci szereplők nagyobb erővel tudják képviseltetni magukat.
A terményt a nagyobb farmok a saját feldolgozó-állomásukon dolgozzák fel, amíg a kisebb termelőknek marad a szövetkezet malma. Ez és ezen felül a mikroklíma, talaj és a variáns határozza meg az adott kávé ízjegyeit. Kávéik legtöbbjét naturál és mosott eljárással dolgozzák fel, azonban az utóbbi időben megjelent néhány "honey", vagyis mézes eljárással feldolgozott tétel is.
Yirgacheffe régióból számos különböző ízprofilú kávé érkezhet. A citrusostól a florálison át a fűszeresig akár.
Kávénk magasan terem és mosott eljárással lett feldolgozva. Ez a tétel meglehetősen komplex, melyben jelen van a citrusos savasság, florális ízjegyekkel, némi nugáttal kiegészítve. Textúráját tekintve meglehetősen testes kávéval van dolgunk.

Összefoglalva:
Faj: 100% Arabica
Ország: Etiópia
Régió: Yirgacheffe
Tengerszint feletti magasság: 1700 - 2200 méter
Fajta: Heirloom
Feldolgozási mód: Mosott, majd napon szárított

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére