Leírás és Paraméterek
TANZANIA MWANKUMBI SPECIALTY 87P
100% Arabica
Ország: Tanzánia
Régió: Mbeya
Tengerszint feletti magasság: 1700-1800 méter
Ajánlott pörkölési szint: Közepesen világos
Feldolgozási mód: Pulped natural
Ízjegyek : mandarin, fekete cseresznye, csokoládé szirup, karamell, melasz; élénk savasság, selymes test.
Pörkölési szint: Közepesen világos
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:312mg/dl --- CGA<500mg/dl
Naponta legfeljebb -- 7--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:114/94
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)
Leírás
TANZANIA MWANKUMBI SPECIALTY 87P
100% Arabica
Ország: Tanzánia
Régió: Mbeya
Tengerszint feletti magasság: 1700-1800 méter
Ajánlott pörkölési szint: Közepesen világos
Feldolgozási mód: Pulped natural
Ízjegyek : mandarin, fekete cseresznye, csokoládé szirup, karamell, melasz; élénk savasság, selymes test.
Pörkölési szint: Közepesen világos
Koffeintartalom mérés:
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:312mg/dl --- CGA<500mg/dl
Naponta legfeljebb -- 7--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:114/94
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)
Vélemények
Nem a "bonyolult* afrikai ízvilág, viszont a kellemes savasság megvan, enyhe bogyós beütéssel. Vékonyabb test - inkább kenyai, mint etióp vonalon, de hálás elkészítésű. Kissé finomabbra őrölve, mint várnánk.
10-15mp előáztatás, 32-38mp teljes lefolyás, cafelat robot.