Leírás és Paraméterek
Tanzania Ngila Estate Peak Season Special Kent Specialty 88p
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/ngila-coffee-estate-special-kent/
Az Ngila Coffee Estate a Karatu kerületben található, a lejtőin Farm:Ngila Coffee Estate
Fajta: Special Kent Koffeintartalom mérés: A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:118/100
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)
Ngorongoro kráter és a Ngila erdő rezervátum veszi körül. Elindult
században egy német család, majd később brit farmerek vitték el
világháborúban, aki 1990-ben eladta egy német családnak, Ruldolf Meyernek. Mivel
majd a kávéterület bővült, öntözési technológia és új feldolgozás
felszerelt berendezés. Több mint 10 éve az Ngila kávé megtalálta
elismerést az egyik legjobban mosott arabica kávénak a Ngorongoro kráterből.
Az Endoro-patak vize a Ngorongoro Nemzeti Parkból ered
fokozza Ngila legjobb kávéját.
100% Arabica
Ország: Tanzánia
Régió: Karatu
Tengerszint feletti magasság: 1600-1800 méter
Ajánlott pörkölési szint: világos, filter
Feldolgozási mód: Washed
Ízjegyek : Grapefruit-szerű savú, telt kávé és sima test, citrusfélék és fekete tea.
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:225mg/dl --- CGA<360mg/dl
Naponta legfeljebb -- 11--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
Leírás
Tanzania Ngila Estate Peak Season Special Kent Specialty 88p
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/ngila-coffee-estate-special-kent/
Az Ngila Coffee Estate a Karatu kerületben található, a lejtőin Farm:Ngila Coffee Estate
Fajta: Special Kent Koffeintartalom mérés: A koffein méréshez használt műszer:Lighttells CA-700 Caffeine & CGA Meter
Kávék koffeintartalma:
A legnagyobb mértékben tartalmaz koffeint a robuszta típusok, de ezek között is lehetnek nagy különbségek.
Típustól függően 300-500mg/dl
Az arabica kávék koffeintartalma kevesebb: 100-350mg/dl
A koffein mentes kávék is tartalmazmak valamennyi koffeint: 5-50mg/dl
Naponta ajánlott maximális koffein bevitel: 600 mg/dl, ami kb 6-8*1 adag kávét jelent.
A méréshez az alábbiak szerint készítettük el a kávét:
17-18,5g-ból készítettünk 50ml eszpresszót. Az őrlőn minden esetben állítottunk, hogy kb egyforma lefolyást érjünk el.
A mennyiséget a kávé színe határozta meg.
Klorogénsav tartalom mérése:
Mi az a klorogénsav? A klorogénsav egy olyan természetes vegyület, mely legnagyobb mennyiségben a kávéban található meg. Antioxidánsként ismert, segít a glükóz lassú felszabadulásában, így nem emeli meg a vércukrot olyan hirtelen.
Kávé szín mérés
A kávé színe:118/100
A méréshez használt műszerek:
Tonino Color meter / Lighttells CM200
80-92 / 62-72:Sötét pörkölés (S)
92-105 / 73-82:Közepesen sötét pörkölés (KS)
110-115 / 83-100:Közepesen világos pörkölés (KV)
116-130 / 101-115:Világos pörkölés (V)
116-130 / 101-115:Filter pörkölés (Filter)
Ngorongoro kráter és a Ngila erdő rezervátum veszi körül. Elindult
században egy német család, majd később brit farmerek vitték el
világháborúban, aki 1990-ben eladta egy német családnak, Ruldolf Meyernek. Mivel
majd a kávéterület bővült, öntözési technológia és új feldolgozás
felszerelt berendezés. Több mint 10 éve az Ngila kávé megtalálta
elismerést az egyik legjobban mosott arabica kávénak a Ngorongoro kráterből.
Az Endoro-patak vize a Ngorongoro Nemzeti Parkból ered
fokozza Ngila legjobb kávéját.
100% Arabica
Ország: Tanzánia
Régió: Karatu
Tengerszint feletti magasság: 1600-1800 méter
Ajánlott pörkölési szint: világos, filter
Feldolgozási mód: Washed
Ízjegyek : Grapefruit-szerű savú, telt kávé és sima test, citrusfélék és fekete tea.
A mért kávé koffein és klorogénsav tartalma:CAF:225mg/dl --- CGA<360mg/dl
Naponta legfeljebb -- 11--szimpla adag kávé ajánlott ebből a típusból.
Vélemények
1:2 presszó, 10\15mp 1,5-2Bar előáztatás, 32-38mp 6Bar körüli teljes lefolyással szép, kerek afrikai, talán inkább az etióp, mint a kenyai jellegű vonalon, de az elsőnél savhangsúlyosabb. 1:2,5-1:3 aránynál előjön belőle a leírásban szereplő szúrósabb, kifejezetten grapefruitra hajazó gyümölcssav, míg a viszonylagos teste megmarad.
Cafelat robot.